کاربرد لایه بخاربند در سیستم بلوکهای بتن سبک اتوکلاوشده AAC
بلوکهای ACC بلوک بتنی اتوکالو هوادار هستند. این بلوکها طی انجام واکنشی بین آلومینیوم، آهک، سیمان و خاکستر بادی تولید می شوند. در طول این فرآیند، گاز هیدروژنی که خارج میشود،میلیونها سلول هوای کوچک را ایجاد میکند و در نتیجه بلوک AAC با یک ساختار سلولی قوی شکل میگیرد. این بلوک با فشار بخار بالای عمل آورنده در اتوکلاوها بیشتر تقویت میشود.
ازخصوصیات این بلوکها، وزن سبک و مقاومت فشاری بالای آنها است. چگالی این بلوکهای سبک معموالً بین 550 تا 650کیلوگرم بر مترمکعب متغیر است این بلوک بر بیشتر انواع بلوکهای سبک وزن برتری دارد و 25 درصد نسبت به مصالحی باچگالی مشابه، قویتر است.بلوکهای بتنی هوادهی شده ی اتوکالو در صنعت عمران از مصالح جدید هستند.این بلوکها کم کم جای آجرهای قرمز رایج را میگیرند.
بتن سبک هوادار اتوکلاوی (Autoclaved Aerated Concrete AAC) از فرآورده های نوین ساختمانی می باشد که در سالهای اخیر وارد عرصه صنعت و ساختمان شده است. این محصول، در راستای دستیابی به مصالح ساختمانی خاص با قابلیت هایی بیش از سایر بتن های موجود نظیر سبکی وزن و کاهش نیروهای وارده به ساختمان از طریق زلزله وبارهای جانبی، عایق حرارتی و صوتی خوب، مزایای اقتصادی و ... تولید شده است.
بتن سبک هوادار اتوکلاوی با توجه به مزایای اقتصادی، فنی، اجرایی و ماندگاری و سازگاری با محیط زیست، دارای معایبی نیز خواهد بود. یکی از معایب بلوک AAC جذب بالای رطوبت و ترک خوردگی های این دیوارها پس از اجرا میباشد که برای جلوگیری از این موضوع، میبایست با استفاده از یک لایه عایق بخاربند آرتفلکس (TYVEK) در مقابل نفوذ رطوبت حفاظت شوند.
تذکر:طبق پیوست ششم مقررات ملی ساختمان در مرحله اجرای دیوار با گیره و قلاب جداسازی قسمت متصل شده دیوار به المان سازه ای (دیوار برشی یا ستون) باید توسط مصالح ضد رطوبت عایق شود.
یکی از مصالح نوین در زمینه عایق رطوبتی ، عایق بخاربند آرتفلکس (TYVEK) میباشد.در ادامه به مطالب مربوط به عایق بخار بند آرتفلکس (TYVEK) و مزایای آن می پردازیم.
عایق بخاربند آرتفلکس ۱۴۰
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در سازه ها وجود دارد پوسیدگی و فرسودگی اسکلت سازه و زیر سازی ها می باشد. در یک ساختمان، ویلا و یا هرسازه ی دیگری مقدار قابل توجهی رطوبت وجود دارد که اگرچاره ای جهت دفع آن نباشد باعث فرسایش سازه میشود و روند اکسیداسیون آن را به شدت افزایش میدهد.
رطوبت و گرما طبیعتا پس از انتشار با توجه به چگالی شان به سمت بالا رفته و در قسمتی از سازه تجمع میکنند.سقف های زیر شیروانی ، خط الراس های سقف ها فضای کاذب بین دیوارها مانند سمنت برد ها و پانل های کاذب کناف محلی مناسب جهت تجمع رطوبت میباشند.استفاده از بخاربندآرتفلکس ۱۴۰ یکی از روش های به روز و مهندسی شده جهت جلوگیری از تجمع رطوبت در سازه و از طرفی آب بندی از طرف معکوس میباشد.عایق بخاربند آرتفلکس ۱۴۰ طوری عمل میکند که از سمتی عایق مناسبی جهت نفوذ آب و رطوبت و از طرف مخالف روزنه ای جهت خروج رطوبت و بخار میباشد ، یا میتوان گفت سطح بالایی آن عایق مناسبی جهت آب بندی و سطح زیرین آن به صورتی است که میتواند باز دم کند و به اصطلاح سازه نفس بکشد.عایق بخاربند آرتفلکس ۱۴۰ بر خلاف دیگر عایق ها دارای وزن بسیار پایینی میباشد که یکی از مزیت های آن به شمار میرود . در نصب این لایه بر خلاف ایزوگام هیچ نیازی به آتش و گرما نیست ، بلکه در نصب آن میتوان از میخ های مخصوص استفاده نمود.
موارد مصرف لایه بخاربند آرتفلکس ۱۴۰
- بتن سبک هوادار اتوکلاوی (Autoclaved Aerated Concrete AAC)
- بخاربندی سقف های شیبدار
- بخاربندی سقف های کاذب
- بخاربندی دیوار پوش ها
- بخاربندی دیوار های کاذب ( سمنت برد ، کناف، سازه های سبک LSF ، سرویس های بهداشتی)
مزایای لایه بخاربند آرتفلکس ۱۴۰ نسبت به ایزوگام
- وزن بسیار پایین هر متر مربع لایه بخار بند آرتفلکس ۱۴۰ بسته به گرید آن بین ۱۴۰ گرم (بوده در طورتیکه ایزوگام تقریبا بین ۳ الی ۴ کیلو گرم است.
- نصب راحت( عدم نیاز به گرما و شعله)
- مقرون به صرفه بودن
- عمل تنفس سازه ( در صورتیکه ایزوگام مانع از تنفس سازه میشود)
با مطالعهی دیگر مقالات ما بهروز بمانید.
از آخرین اطلاعات صنعت عایقهای رطوبتی مطلع شوید.